Skąd się biorą kłopoty z erekcją?



Istotnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
odpowiednie odżywianie.
Zbilansowana może łatwo wpłynąć
na nie tylko poziom potencji, lecz
również płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co tracimy w czasie
wytrysku. Jak się okazuje, dochodzi
wtedy do całkiem
poważnych ubytków selenu.
Możemy go unormować spożywając
tuńczyka, orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Kolejny tak samo
ważny składnik w naszej diecie to cynk, który odpowiedzialny jest za
przyswajanie testosteronu, ten natomiast
jest odpowiedzialny za nasze libido. W chwili
spożywania napojów procentowych czy
palenia papierosów tracimy cynk,
ale łatwo go zwiększyć
jedząc warzywa strączkowe, niektóre
ryby, białe mięso, żółtka jaj albo
ostrygi.
Szalenie
ważnym składnikiem jest też
arginina, stanowiąca 80 procent
ejakulatu. Arginina powiększa
wytwarzanie spermy a także wydłuża żywotność plemników. Składnik ten bierze udział
także w czasie chemicznej
przemiany w tlenek azotu, dzięki czemu naczynia krwionośne ulegają
powiększeniu i ma miejsce lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich składnikach
jak kakao, mięso wołowe, nerkowce, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
Trzeba zwrócić
również uwagę na witaminy, przede
wszystkim na witaminę E, jaka jest
określana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, nasionach pszenicy a także
ciemnym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, która działa na
właściwe uwalnianie
hormonów. Jeżeli pragniemy
uzupełnić jego poziom warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



tania viagra

kamagra w zelu